„Snježno kraljevstvo“ u 3D u Ekranu

OBJAVIO/LA: / DATUM: Decembar 2, 2013
Podijeli članak!

Bajke Hans Christian Andersena sigurno spadaju u jedne od najljepših bajki, uz naravno neponovljivu braću Grimm. Andersenove bajke su doživjele mnoge ekranizacije, pretežno kao crtići za najmlađe. Ovaj put nam u Multiplex Ekran stiže „Snježno kraljevstvo“ (Frozen) i to u 3D, bazirano na originalnoj priči pomenutog autora naziva „The Snow Queen“. U originalnoj verziji, na engleskom, glasove su posudili Kristen Bell, Idina Menzel te Jonathan Groff. U produkciji Disney Pictures – a, „Snježno kraljevstvo“ sigurno nije predviđeno isključivo za najmlađe te je zamišljen kao zabava za cijelu porodicu. Film je, dakako, u sinhroniziranoj verziji dostupan u Ekranu.

Kada kraljevstvo koje poznaje samo  sunce i lijepo vrijeme bude obavijeno vječnom zimom i ledom, neustrašiva Anna je jedina koja zna uzrok nagle promjene klime. U pitanju je Snježna kraljica, inače njena sestra, koja je pobjegla iz kraljevstva zbog neslaganja sa tamošnjim ljudima. Zajedno sa gorštakom Kristoforom i snjegovićem Olaf-om, Anna se uputi u mističnu potragu sa sestrom da je uvjeri da se vrati u kraljevstvo, kako bi sve bilo kao nekada.

Disney Pictures je vjerovatno najutjecajnija filmska produkcija što se tiče porodičnih filmova i dječijih crtića. „Snježno kraljevstvo“ je odličan crtani ali i odličan film jer opisuje zajedništvo, težnju ka uspjehu kroz smijeh i avanturu. Ukoliko želite pogledati ovaj film, sigurno nećete pogriješiti. Osim lijepe priče i teme, film boljim čine sjajna animacija i grafika, koje svrstavaju ovaj crtić kao vodeći kandidat za nagradu Oskar iduće godine. Tome u korist svjedoče i pozamašne brojke na američkim kino blagajnama za proteklu sedmicu, jer je „Snježno kraljevstvo“ zaradio preko 90 miliona dolara prve sedmice prikazivanja.

Film je na programu u terminima od 15.00 i 18.00 te vikendom od 12.00.

Ostavite komentar

Multiplex Ekran Zenica Restoran Miris dunja Pekara Prušćanović Restoran Salčinović Zenica Workout Planjax Komerc
logo sigma Transparent logo sigma Transparent PSD Poštar Zenica logo sigma Transparent logo sigma Transparent logo sigma Transparent
logo sigma Transparent logo sigma Transparent logo sigma Transparent logo sigma Transparent logo sigma Transparent logo sigma Transparent