„Snježno kraljevstvo“ u 3D u Ekranu

PIŠE: / DATUM: Decembar 2, 2013
Podijeli članak!

Bajke Hans Christian Andersena sigurno spadaju u jedne od najljepših bajki, uz naravno neponovljivu braću Grimm. Andersenove bajke su doživjele mnoge ekranizacije, pretežno kao crtići za najmlađe. Ovaj put nam u Multiplex Ekran stiže „Snježno kraljevstvo“ (Frozen) i to u 3D, bazirano na originalnoj priči pomenutog autora naziva „The Snow Queen“. U originalnoj verziji, na engleskom, glasove su posudili Kristen Bell, Idina Menzel te Jonathan Groff. U produkciji Disney Pictures – a, „Snježno kraljevstvo“ sigurno nije predviđeno isključivo za najmlađe te je zamišljen kao zabava za cijelu porodicu. Film je, dakako, u sinhroniziranoj verziji dostupan u Ekranu.

Kada kraljevstvo koje poznaje samo  sunce i lijepo vrijeme bude obavijeno vječnom zimom i ledom, neustrašiva Anna je jedina koja zna uzrok nagle promjene klime. U pitanju je Snježna kraljica, inače njena sestra, koja je pobjegla iz kraljevstva zbog neslaganja sa tamošnjim ljudima. Zajedno sa gorštakom Kristoforom i snjegovićem Olaf-om, Anna se uputi u mističnu potragu sa sestrom da je uvjeri da se vrati u kraljevstvo, kako bi sve bilo kao nekada.

Disney Pictures je vjerovatno najutjecajnija filmska produkcija što se tiče porodičnih filmova i dječijih crtića. „Snježno kraljevstvo“ je odličan crtani ali i odličan film jer opisuje zajedništvo, težnju ka uspjehu kroz smijeh i avanturu. Ukoliko želite pogledati ovaj film, sigurno nećete pogriješiti. Osim lijepe priče i teme, film boljim čine sjajna animacija i grafika, koje svrstavaju ovaj crtić kao vodeći kandidat za nagradu Oskar iduće godine. Tome u korist svjedoče i pozamašne brojke na američkim kino blagajnama za proteklu sedmicu, jer je „Snježno kraljevstvo“ zaradio preko 90 miliona dolara prve sedmice prikazivanja.

Film je na programu u terminima od 15.00 i 18.00 te vikendom od 12.00.

Ostavite komentar